

Excellent health and care for everyone, everywhere, every time.

## **BOARD OF DIRECTORS – Open Board Forum**

Fulford Community Hall, 2591 Fulford-Ganges Road, Saltspring Island, BC

Thursday, June 27, 2019 from 1:00 – 3:00 pm

## **Members:**

Leah Hollins (Chair), Diane Brennan, Anne Davis, Anne McFarlane, Ron Mattson, Claire Moglove, Alana Nast, Robina Thomas, Ken Watts, MJ Whitemarsh

## **Guests:**

Kathy MacNeil, President & Chief Executive Officer Keva Glynn, Executive Director, Mental Health Substance Use Dee Hoyano, Medical Health Officer Louise Carlow, Board Liaison

|    | AGENDA ITEM                            | LEAD       | PURPOSE  | TIME      |
|----|--|------------|--|-----------|
| 1. | Call to Order                          | Chair      | Decisions:   | Brief     |
|    | <ul> <li>Approve Agenda</li> </ul>     |            | Motion to approve the Agenda   |           |
| 2. | Board Chair Report                     | Chair      | Information:   | 10 min    |
|    |  |            | <ul> <li>To receive a report from the Board Chair on engagement activities</li> </ul>  | 1:00-1:10 |
| 3. | Committee Reports                      | Chairs     | Information:   | 10 min    |
|    |  |            | ■ To receive reports from the Governance, Human Resources & Compensation, Health Quality, Finance & Audit Committees of the Board. | 1:10-1:20 |
| 4. | President & Chief Executive Officer    | K. MacNeil | Information:   | 20 min    |
|    | Report                                 |            | <ul> <li>To receive an update from the President &amp; Chief Executive Officer</li> </ul>  | 1:20-1:40 |
| 5. | Report from Executive Director, Mental | K. Glynn   | Information:   | 15 min    |
|    | Health Substance Use, Child, Youth and |            | <ul> <li>To receive a presentation from the Executive Director, Mental Health</li> </ul>   | 1:40-1:55 |
|    | Family, Public Healh                   |            | Substance Use on Island Health's Response to Community Needs   |           |
| 5. | Report from Medical Health Officer     | D. Hoyano  | Information:   | 25 min    |
|    |  |            | To receive a presentation from the Southern Gulf Island Medical Health Officer   | 1:55-2:20 |
|    | 2.18.2                                 | <b>a</b>   | on the Social Determinants of Health   |           |
| 6. | Public Presentations                   | Chair      | Information:   | 30 min    |
|    |  |            | To receive presentations from members of the community   | 2:20-2:50 |
|    |  |            | Community Paramedicine   |           |
|    |  |            | Love CRN and Advanced Care Planning     Culf Islands Sahaal District Cardons   |           |
|    | Outstien Besied                        |            | Gulf Islands School District Gardens   | 10 :      |
| 7. | Question Period                        |            | Information:   | 10 min    |
| _  | A di a companya and                    |            | To respond to questions from the floor   | 2:50-3:00 |
| 8. | Adjournment                            |            | Decision:  | Brief     |
|    |  |            | Motion to adjourn the meeting  |           |

